tiistai 29. lokakuuta 2013

Se on päästä kiinni!

En pysty.
En jaksa.
En osaa.
Olen liian huono.
En selviä tästä.
En pääse kovempaa.

Viimeiset viikot on uitu nelosryhmän kanssa kovempaa treeniä kuin aikaisemmin. Tehot ovat olleet korkealla, sarjat ovat olleet pitkiä ja vauhdintäyteisiä. Moni uimari on ollut kovilla sekä henkisesti että fyysisesti. Alussa mainittuja lauseita on kuultu useampia kertoja. On nähty luovutuksia, on nähty lusmuilua, on nähty yrityksen puutetta.
     Jokaisella urheilijalla on varmasti jotakin pyrkimyksiä ja tavoitteita, joita koittaa saavuttaa harjoittelemalla. Harrastajaurheilijalla voi olla tavoitteena vaikkapa hyvä kunto ja terveenä pysyminen, tai hyvän seuran saaminen treeniporukasta. Kilpaurheilijalla on kuitenkin korkeampia tavoitteita, joku voi haluta olla oman treeniporukan paras, joku voi pyrkiä Suomen kärkeen, jonkun unelmana on maailman huippu. Kaikkia tavoitteita kuitenkin yhdistää se, että mitään niistä ei voi saavuttaa ilman kovaa työtä. Eikä kovaa työtä voi tehdä ilman oikeaa asennetta.
     Mitä sitten kuuluu oikeaan asenteeseen? Hyvä urheilija elää lajilleen ja rakastaa sitä. Hän nauttii kaikesta omaan lajiinsa liittyvästä sekä myötä- että vastoinkäymisissä. Hän ei valita, vaan lähtee innolla mukaan jokaiseen harjoitukseen ja haasteeseen. Urheilu on hauskaa, mutta siihen myös keskitytään täysillä. Epäonnistumiset kasvattavat tekemään seuraavalla kerralla paremmin. Ydinasia on uskominen itseensä ja omaan tekemiseensä. Ryhmän uimarit ovat harjoitelleet jo niin paljon, että harjoituksissa tehtävät asiat ovat heille tuttuja. Valmentajana en kehitä yhtäkään treeniä, johon en usko jokaisen uimarin pystyvän. Urheilija kehittyy antamalla kaikkensa jokaiseen harjoitukseen. Sinnepäin tekeminen ei riitä, vaan annetut tehtävät täytyy tehdä täysillä. Kipua ja pahaa oloa täytyy sietää, sillä juuri ne tuovat mukanaan tulosta. Omien rajojen ylittäminen tuo mukanaan myös mahtavan fiiliksen. Hyvä urheilija on myös reilu muita kohtaan. Hän pyrkii tulemaan toimeen treenikavereidensa kanssa, kannustaa muita ja on iloinen muiden onnistumisista.
     Usein kun uimarin suusta kuuluu jokin alun lauseista, minulla on valmis vastaus. Se on vain päästä kiinni. Lähes mihin tahansa voi pystyä, kun asenne on kohdallaan.

Tässä teille vielä hieman asennetta kuvakollaasin muodossa!

Kuvat We Heart It.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti