tiistai 15. lokakuuta 2013

Startti valmennusblogiin

Moikka!

Tästä postauksesta lähtee käyntiin hämeenlinnalaisia pikku-uimareita valmentavan tytön blogi. Blogin tarkoituksena on ottaa esille uintiin ja muuhun urheiluun liittyviä perusasioita, kertoa valmennuksesta ja valmennettavasta ryhmästä, sekä toimia tiedotuskanavana uimareille, vanhemmille ja muille seuran jäsenille. Blogi on tarkoitettu siis ennen kaikkea Hämeenlinnan Uimaseuran toiminnassa mukana oleville, mutta myös jokaiselle uintiurheilusta, valmentamisesta ja yleisestikin urheilusta kiinnostuneille.
Kirjoittajana toimii pian 17 vuotta täyttävä tyttö. Valmennan Hämeenlinnan Uimaseuran R4-kilparyhmää. Aloitin valmentamisen pari vuotta sitten, ja nykyisen ryhmäni kanssa olen työskennellyt lähes puolitoista vuotta. Lopetin oman kilpauintiurani hiljattain, viiden vuoden jälkeen. Viimeisen vuoden ajan harjoittelin 10 kertaa viikossa Rantasen Juuson – seuramme päävalmentajan – valmennuksessa HäUS:n ykkösryhmässä. Uintiuran parhaat saavutukset ovat nuorten 6. sija ja aikuisten 9. sija Suomenmestaruuskilpailuissa. Tietämys uinnista on siis lähtöisin kokemuksesta ja oman valmentajan opeista, sekä uinnin parissa toimineen suvun perinnöstä. Valmennus ei ole kokoaikaishommaa, vaan ykkösenä itselläni on lukion käyminen. Lasten liikunnan parissa toimiminen on kuitenkin mieluisaa hommaa, etenkin itselle rakkaassa lajissa.
R4 on siis Hämeenlinnan Uimaseuran kilpauintiryhmä, johon kuuluu 14 kilpauimarin alkua ikähaarukalta 11–14. Ryhmä harjoittelee neljä kertaa viikossa, johon kuuluu yhteensä 5,5 tuntia uintia ja 1,5 tuntia kuivaharjoittelua. Kuivaharjoituksista on vastuussa Pauli Saarman. Ryhmässä osallistutaan uimaseuran sisäisiin HäUS GP-kilpailuihin, sekä vähintään joka toinen kuukausi kansalliseen kilpailuun Hämeenlinnan ulkopuolella. Pääkilpailuina ovat Rollot ja Ikäkausimestaruusuinnit, jotka ovat siis kyseisen ikäluokan Suomen mestaruuskisoja. Ryhmän tavoitteena on vakiinnuttaa kaikkien uintilajien tekniikat, oppia sujuvasti startit ja käännökset, ymmärtää uintiharjoittelun perusasiat ja saada kokemusta kilpauimarin elämästä ja itse kilpailemisesta.
Idea blogin kirjoittamiseen lähti uimaseuran kursseja yms. toimintaa koskevia asioita hoitavalta Kallelta. Ajatuksena oli alun perin kirjoittaa ryhmäni kuulumisia harjoituksista, kilpailuista ja tulevista tapahtumista, tiedottaa ryhmän asioista sekä välillä höpötellä kaikkea yleistä. Seuramme uimareilla, sekä monilla muilla nuorilla uimarin- ja urheilijanaluilla tietämys harjoittelusta, ravinnosta, tekniikasta, kisoissa toimimisesta, urheilun psyykkisestä puolesta sekä monista muista asioista on puutteellista. Halutessaan kehittyä hyväksi urheilijaksi tällaisten asioiden täytyy olla kunnossa. Päädyin siis laajentamaan blogin sisältöä tällaisiin urheilijalle ja etenkin uimarille tärkeisiin asioihin. Asiat tulevat blogissa esiin pikkuhiljaa.

Toivottavasti blogista on iloa ja hyötyä jokaiselle kiinnostuneelle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti