keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Tiistai-kuivasta + Cooperin tuloksia


Ennen tätä syksyä R4:n kuivaharjoitukset on pidetty pääasiassa uinnin yhteydessä puolen tunnin mittaisina sessioina. Tällä kaudella R4:n harjoitusohjelmaan tuli kuitenkin mukaan tiistaisin pidettävä tunnin kuivaharjoitus. Treenin tavoitteena on saada uimareille lisää monipuolista perusliikuntaa, jota etenkin ryhmän vanhimmat uimarit tekevät aivan liian vähän. Lisäksi tarkoitus on kehittää uimareiden kehonhallintaa - osalla kun on vaikeuksia huomata jopa se, onko oma käsi suorana vai koukussa.
     Ensimmäiset neljä tiistai-kuivaa on pidetty kuivatreenivalmentaja Paulin kanssa Kaurialan yleisurheilukentällä. Paulilla on pitkä tausta yleisurheilun parista, joten hänellä on paljon tietämystä perusliikunnasta, koordinaatioharjoittelusta ja kuivaharjoittelusta. Olemme juosseet paljon ja tehneet erilaisia koordinaatio-, loikka-, aita- ja rappusharjoitteita, sekä pieniä venyttelyjä.
     Treenit kehittävät mielestäni monipuolisesti uimareiden eri ominaisuuksia. Alkuun on juostu aina 2,5km lenkki, joka on ihan suoraan peruskunnon kehittämistä. Loikat, hypyt ja spurtit kehittävät räjähtävyyttä sekä nopeutta. Koordinaatioharjoituksilla haastetaan vartalonhallintaa ja rytmitystaitoja. Muistan itse, kuinka uintiaikoinani en tajunnut lainkaan näiden merkitystä ja pidin harjoitteita tyhminä. Vasta näin valmentajan näkökulmasta huomaan, että kyseisissä harjoitteissa on ihan oikeasti järkeä.
     Eilen treenasimme kentällä viimeistä kertaa, sillä sää pakottaa siirtymään pikkuhiljaa sisätiloihin. Viimeisen kerran kunniaksi juoksimme Cooperin testin, eli 12 minuutin aikana juostaan niin pitkä matka kuin pystytään. Testi tehdään uudestaan keväällä ja katsotaan, mihin suuntaan peruskunto on kehittynyt. Tässä kuitenkin tämän kertaisia tuloksia:

nimi
juostu matka metreinä
Venla
2240
Ville
2360
Lenni
2340
Juuso
2600
Hanni
2200
Iida
2200
Siiri
2010
Linda
1990
Sara
2130
Markus
1940
Lotta
1930

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti