tiistai 30. syyskuuta 2014

Infoa Godbyn leiristä

R4-ryhmä on lähdössä Ahvenanmaalle harjoitteluleirille 12.-16.10 väliseksi ajaksi. Sunnuntaina pidimme leiripalaveria ja tässä on vielä sama info kirjoitetussa muodossa.
Leirille siis lähdetään sunnuntaina 12.10 ja takaisin tullaan torstaina 16.10. Koko R4-ryhmän lisäksi mukana on uimareita HäUS:n R3-, Sprintteri- ja Matkuri-ryhmistä, sekä valmentajina minun lisäkseni Maarit ja Ari. Leirikohteena oleva Godby on pieni kylä, jossa majoitumme matkustajakodissa. Matkustajakodin yhteydessä on liikuntakeskus, johon kuuluu mm. uimahalli ja sisäpelihalli. Matkustajakodista saamme neljä ateriaa päivässä, sekä majoituksen 8 hengen huoneissa. Noin kilometrin päässä sijaitsee Godbyn ns. keskusta, jossa on muutama kauppa.
Leirillä meillä on päivässä kaksi harjoitusta (paitsi tulo- ja lähtöpäivinä yksi). Aamutreeniin kuuluu pieni kuivatreeni altaalla ja tähän perään uintia 1,5-2h. Iltaharjoituksessa on tunnin kuivaharjoitus sisällä tai ulkona, sekä 1,5-2h uintia. Osan treeneistä teemme oman ryhmän kesken, osassa tehdään yhdessä muiden mukaan lähtevien ryhmien kanssa. Leirillä on tarkoitus treenata oikeasti kovaa. Muun leirinaikaisen toiminnan osalta tämä tarkoittaa sitä, että sen on oltava harjoittelun mukaista. Käytännössä siis levätään tarpeeksi, syödään hyvin ja juodaan riittävästi.
LEIRIN AIKATAULU (treenien ja ruokailujen ajat saattavat hieman muuttua, mutta pääasiassa runko on tämä)
Su 12.10
6.15 bussi lähtee uimahallilta Turkuun
8.45 laiva lähtee Turusta Maarianhaminaan (matka sisältää buffet-ruokailun)
14.15 bussi lähtee laivaterminaalista Godbyyn (matkaa 18km)
16-18 treenit
19.00 päivällinen
21.00 iltapala
22.00 hiljaisuus
Ma 13.10 - Ke 15.10
7.00 herätys
7.30 aamupala
9-11 treenit
12.00 lounas
13-14 hiljainen tunti
14.00 välipala (omat eväät)
15-16 kuivaharjoitus
16-18 treenit
19.00 päivällinen
21.00 iltapala
22.00 hiljaisuus
TO 16.10
7.00 herätys
7.30 aamupala
9-11 treenit
12.00 lounas
13.00 bussi lähtee Godbystä Maarianhaminaan (matkaa 18km)
14.25 laiva lähtee Maarianhaminasta Turkuun (matka sisältää buffet-ruokailun)
n. klo 22 perillä Hämeenlinnan uimahallilla

LEIRIN SÄÄNNÖT
1. Leirille lähtevä uimari sitoutuu noudattamaan yhteisiä sääntöjä ja käyttäytymään Hämeenlinnan Uimaseuran edustajana muut leiriläiset huomioon ottaen.
2. Lisenssiuimarit (vakuutuksellisen lisenssin ottaneet) on kisojen, leirien ja näihin liittyvien matkojen osalta vakuutettu. Muiden tulee itse huolehtia leirinaikaisesta vakuutusturvastaan.
3. Vanhemmat huolehtivat valmentajalla tiedon uimarin lääkityksestä, allergioista ym. terveyteen liittyvistä asioista hyvissä ajoin ennen leiriä.
4. Mikäli uimari joudutaan palauttamaan kotiin kesken leirin tapahtuu se vanhempien kustannuksella. Kotiin palaaminen voisi johtua vakavasta sairastumisesta, tapaturmasta, epäasiallisesta käyttäytymisestä tai sääntörikkomuksesta.
5. Leirillä kuljetaan porukassa (etenkin laivamatka ja kauppaan meno, josta joka kerta ilmoitettava valmentajalle). Huoltajat hyväksyvät kuitenkin sen, että uimari liikkuu leirin aikana myös itsenäisesti yksin leiritiloissa ja leiriohjelmaan kuuluvissa paikoissa. Uimari saa esim. hypätä altaaseen, vaikkei valmentaja ole koko aikaa vieressä valvomassa (pääsääntöisesti toki on).
6. Leirillä tarvitaan lepoa. Klo 22 alkaa hiljaisuus. Jos uimaria ei nukuta, on hän hiljaa ja antaa toisille rauhan nukkua. Herätys on päivittäin viimeistään klo 7. Huonejaon uimarit saavat alustavasti valita itse, mutta jos homma ei toimi, valmentajat voivat muuttaa järjestystä.
7. Uimarit eivät mene toistensa huoneisiin, ne on rauhoitettu lepoon. Yhdessä vietetään aikaa muissa tiloissa.
8. Tupakan, nuuskan ja päihteiden suhteen on leirillä nollatoleranssi.
9. Uimarin on hyvä ottaa omaa käyttörahaa mukaan n. 100-150e iltapäivien eväitä varten. Herkkujen syöminen on kuitenkin kielletty, sillä niillä on huono vaikutus harjoitteluun. Herkkujen osto on OK laivasta paluumatkalla.
10. Uimari huolehtii itse kaikista varusteistaan ja rahoistaan. Ne ovat hänen omalla vastuullaan.
11. Uimarit toimivat ja ruokailevat koko leirin ajan valmentajien ohjeistuksen mukaan.
12. Uimari lupaa olla matkassa iloisella mielellä, hyvää henkeä rakentaen.
Antamalla uimarille luvan lähteä huoltajat sitoutuvat leirin sääntöihin. Lähtemällä leirille uimarit sitoutuvat leirin sääntöihin.
Haluan vielä korostaa, että leirille lähdetään harjoittelemaan. En siis halua nähdä yhtäkään turhaa pelleilyä treeneissä tai levon ja ravinnon unohtamista. Haluan, että mukaan lähtevät uimarit myös sitoutuvat tekemään treeneissä ja leirin aikana parhaansa saadakseen kaiken mahdollisen hyödyn irti.

LEIRILLE MUKAAN (ainakin nämä on ehdottomasti oltava)
- uintikamat (uikkareita, lakkeja, laseja, pari pyyhettä, pulleri, lättärit, räpylät, paita/shortsit joilla voi uida, kaksi juomapulloa --> suosittelen pakkaamaan nämä laukun päällimmäiseksi, että ne saa nopeasti kaivettua ensimmäistä treeniä varten)
- treenivaatteet sisälle ja ulos (sisäpelikengät, juoksulenkkarit, shortseja, t-paitoja, pitkähihaista, takki, pipo, hanskat, pitkät housut, tuulipukua tms., mieluummin liikaa kuin liian vähän)
- muuta vaatetta (laivamatkoille vähän siistimpää, majoituspaikassa mahdollisimman mukava ja riittävän lämmin vaatetus)
- rahaa 100-150e (iltapäivän eväisiin + jos haluaa laivasta ostaa tulomatkalla jotakin)
- omat hygieniatarvikkeet ja lääkkeet
- urheilujuomajauhe (kovia treenejä tiedossa, tämä antaa treeniin jaksamista! siksi kaksi juomapulloa), myös palautusjuomajauheet hyviä
- rauhallista tekemistä, esim. luettavaa, pelikortit, kuulokkeet tms. (järki käteen kuitenkin tässä, esim. onko tabletti hyvä ottaa reissuun)
- Blue Card (tai muu vakuutuspaperi) ja passi (jos sitä nyt joku sattuu siellä laivassa kysymään)

Olen itse ollut Godbyssa uintileirillä kahdesti. Leirikohteena tykkäsin paikasta todella paljon, sillä harjoitteluolosuhteet ovat todella hyvät ja leirillä on loistavat mahdollisuudet panostaa nimenomaan treenaamiseen. Ympärillä ei ole mitään ylimääräistä houkutinta, joka veisi huomion harjoittelulta. Tästä johtuen Godbyn leireistä saatu hyöty on ollut mieletön.
Seuraavaksi tulee muutamia kuvia omilta leireiltäni, jotta näette paremmin leirikohdetta ja paikan tunnelmia.

Vikan treenin viestejä.

Kesäistä näkymää kauppareissulta - kyllä, mennään oikeasti ihan landelle.

Majoitusrakennus.

Piha-aluetta.

Yhteisestä oleskelutilasta.

Urheilukeskuksen rakennus.

Sisänäkymää majoitustilojen käytävältä.

Uimarit syömässä.

Uimahalli.

Tekemistä väliajoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti