sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Syyskuun kisoja

Viikko sitten R4:n kolme uimaria osallistui kauden ensimmäisiin kisoihin, HäUS GP:seen. Tänä viikonloppuna osallistuneiden uimareiden määrä kasvoi seitsemään uimariin, kun lähdimme kilpailemaan Hyvinkäälle kansainväliseen GP-kisaan. Valitettavasti moni ryhmän uimari joutui jättämään molemmat kisat väliin, sillä lisenssiä ei oltu hankittu ajoissa.
     HäUS GP:ssä lajeina uitiin 200 metrin vapaauintia, 50 metrin selkäuintia ja 100 metrin rintauintia. Lisäksi ryhmämme kuopus osallistui pariin 25-metriseen. Kaikki uinnit olivat joko ennätyksiä tai aivan niiden kylkeen. Iida ja Jere uivat elämänsä ensimmäiset 200-metriset ja jaksoivat hienosti loppuun saakka. Siihen nähden, että kisoja ennen oli uitu lähinnä pelkkää kelausta ja tekniikkaa, uinnit olivat todella hyviä.
     Hyvinkäällä uitiin tänä viikonloppuna kaksipäiväiset kilpailut, joissa aamujaksoissa oli alkueriä ja iltajaksoissa finaaleja. Finaaleihin pääsi jokaisen ikäsarjan kuusi parasta per laji. Kisoissa oli mukana runsaasti ulkomaalaisia edustajia mm. Venäjältä ja Virosta. Tästä johtuen kuulutukset ja lähetykset tehtiin englanniksi ja altaan laidalla liehui osallistuvien maiden lippuja. Pienet uimarit saivat siis kokea hieman kansainvälisempää kisafiilistä! Valitettavasti kilpailujen järjestelyt eivät olleet ihan toimivat: ajanotossa oli ongelmia, jonka takia jaksojen aikataulut olivat pahasti myöhässä, samoin palkintojenjaot venyivät ja pientä muutakin sähläystä ilmeni. Kaiken lisäksi pienessä hallissa ei ollut kunnon verra-allasta - tosin tämä oli hyvää harjoittelua ajatellen syksyn pääkisoja, jotka kisataan Kouvolan minihallissa.
     R4:n uintien osalta Hyvinkään kisat olivat kuitenkin erittäin onnistuneet. Muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta kaikki uinnit olivat joko ennätyksiä tai lyhyen radan ennätyksiä. Parhaimmillaan parannusta tuli sadalla metrillä seitsemän sekuntia. Uimareiden tekniikat olivat parantuneet todella huimasti ja myös kestävyyttä löytyi painaa matkat kunnolla loppuun saakka. Ennätysten ja tyytyväisten uimareiden lisäksi kaksi ryhmän tyttöä ylsivät ikäsarjansa finaaleihin asti ja yksi mitalikin tuli mukaan. Ainoa valituksen aihe löytyi käännöksistä: kuka jäi päätyyn asumaan, kuka ei osunut kunnolla seinään, kenen liu'ulla oli pituutta huimat kaksi metriä... Näitä aletaan siis treeneissä hioa yhä enemmän.
     Peruskuntokauden keskellä nämä kisat olivat hyvä mittari siitä, missä mennään ja mistä löytyy eniten parannettavaa. Tästä eteenpäin lisäillään pikkuhiljaa tehoa treeniin, harjoitellaan käännöksiä yhä ahkerammin ja suunnataan katseet kohti lokakuista leiriä ja marraskuun alussa uitavia IKM-karsintoja.
     Loppuun vielä muutama kännykkälaatuinen kuva Hyvinkään tunnelmista!








    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti