lauantai 26. huhtikuuta 2014

Kuulumisia

Ajattelin tulla pitkästä aikaa päivittelemään R4-ryhmän kuulumisia treeni- ja kisarintamalta. Kevätkausi on jo reippaasti yli puolivälissä ja kevään pisin kovan treenin jakso on takana. Kuukauden kovan harjoittelun jälkeen osa uimareista kävi kisaamassa Helsingissä Simmis-uinneissa. Vielä ensi viikolla panostetaan lepoon ja tekniikkaan, jonka jälkeen alkaa kisakauden loppupuristus.
     Maaliskuun puolivälistä huhtikuun puoliväliin R4-ryhmän treenien pääpaino oli kovan uinnin harjoittelussa. Tehoalueet vaihtelivat vauhtikestävyydestä ja maksimikestävyydestä nopeuteen asti, unohtamatta kuitenkaan tekniikkaan keskittymistä. Viikoille osui monia treenejä, joissa uimarit joutuivat ylittämään itsensä ja mukavuusalueensa. Kova treenijakso kehitti siis jokaista paitsi fyysisesti, niin myös henkisesti.
     Kovien viikkojen jälkeen vietimme viikon valmistautuen Simmis-uinteihin, joihin lähdimme pitkäperjantaina kisaamaan viiden uimarin joukolla. Valitettavasti kisat jäivät suurimmalta osalta väliin pääsiäismenojen takia. Simmis-uinnit pidettiin siis Helsingin Mäkelänrinteellä ja uimarit saivat kokemusta oikeista megakisoista - uinneissa nimittäin kilpaili huimat 800 uimaria ja starttimääräkin oli 2500. Tästä syystä hallin allasosasto oli kuin tropiikki ja uimarit viettivät suurimman osan päivästä hiljaisessa rappukäytävässä, joka taisi olla hallin ainoa viileä paikka. Olosuhteista huolimatta kisat menivät loistavasti. 14 startista ennätyksiä oli 13 ja ne olivat useiden sekuntien parannuksia. Uimareiden tekniikat olivat kehittyneet valtavasti ja jopa 100 metrin matkoilla kestävyys riitti loppuun asti. Myös kilpailuissa toimiminen onnistui entistä paremmin. Päivän kruunasi erään ryhmämme uimarin Rollo-aikaraja-alitus 100 metrin rintauinnissa. Kesällä siis tämän tytön kanssa Kotka kutsuu!
     Pääsiäisloman jälkeen olemme uimareiden tylsyydeksi kelailleet eli uineet matkaa. Muistuttelin reeneissä, että kelaustreeni on paras tapa saada uimareille peruskestävyyttä, jota altaassa tarvitaan. Ensi viikolla sitten onkin vielä kevyempää, kun uidaan tekniikkaa ja vietetään vappua. Kevyen viikon päätteeksi menemme yhdessä ryhmän kanssa viettämään retkipäivää Evolle, jossa on suunnitelmissa mm. ulkopelejä ja -leikkejä, saunomista ja makkaranpaistoa.
     Tässä siis oli ryhmän pikaisia kuulumisia!  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti