sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Leiripaikkana Vierumäki?

Vietin hiihtolomani aikana viikonlopun Vierumäellä, joka on Heinolan lähellä sijaitseva suuri liikuntakeskus. Luonnon ympäröimältä alueelta löytyy lukemattomia liikuntamahdollisuuksia, erilaisia terveyspalveluja, ruokapaikkoja ja majoitustiloja, sekä paljon muuta. Parin päivän aikana tuli urheiltua mm. kuntosalin, zumban ja sulkapallon merkeissä, syötyä herkullista ruokaa, sekä tutustuttua monipuoliseen ympäristöön. Minulle paikka oli ennestään tuttu, sillä kävin pikku-uimarina siellä leireilemässä. Siitä pääsemmekin itse asiaan.
     Olen kaavaillut ensi syksylle R4-ryhmän uintileiriä, joka tehtäisiin n. kaksi viikkoa ennen kauden pääkisoja. Leirin pituus olisi 4-6 päivää. Tarkoituksena olisi tehdä pääkisoja edeltävät viimeiset kovat harjoitukset niin, että muutaman päivän ajan keskityttäisiin ainoastaan harjoitteluun. Kotiinpaluun jälkeen enää viimeisteltäisiin kisoja varten. Leireistä on lähes aina suuria hyötyjä, sillä niiden aikana harjoitteluun panostaminen on aivan eri luokkaa kuin normaalisti treenatessa. Myös ravinto ja lepo saavat leirin aikana enemmän huomiota.
     Leiripaikaksi olen siis miettinyt Vierumäkeä. Miksi? Koska sieltä löytyy kaikki tarvittava uintileiriä varten, eikä hinta nouse pilviin. Majoitus on siisti, mukava ja lähellä uimahallia. Ruokapuoli on kunnossa: paikasta löytyy runsas aamupala, lounas ja päivällinen, sekä monia mahdollisuuksia välipalojen ostamiseen. Uimahallissa on 25 metrin allas, joka palvelee hyvin lyhyellä radalla uitavia pääkisoja varten. Ratoja on viisi, ja ne kaikki saa käyttöönsä treenin ajaksi. Kuivaharjoittelumahdollisuuksia on valtavasti: lenkkeilyä, yleisurheilua, eri palloilulajeja, kuntosalia... Yhdessä Vierumäen henkilökunnan kanssa voi muodostaa juuri R4-ryhmää palvelevan paketin. Ympäristö ja ihmisten meininki on todella sporttinen ja aktiivinen, ja toimintamahdollisuudet ovat todella monipuolisia.
     Olin ottanut kuviakin tätä blogia varten, mutta ne eivät suostu nyt näkymään... Koitan lisäillä niitä myöhemmin!











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti